speed pedelec begint zijn opmars

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Het zal menig persoon niet ontgaan zijn, de speed pedelec begint zijn opmars in Nederland. De speed pedelec of ook wel pedelec genaamd betreft een elektrische fiets. Deze fiets heeft trapondersteuning en kan daarmee een snelheid van 45 kilometer per uur bereiken.

Elektrische fiets versus pedelec

De reguliere elektrische fiets die inmiddels niet meer weg te denken is uit het straatbeeld heeft een trapondersteuning tot en met 25 kilometer per uur. De speed pedelec heeft een snelheid die oploopt tot 45 kilometer per uur. Gezien de hoge snelheid is bij de pedelec een helm verplicht. Dit is niet het geval bij de elektrische fiets met een lagere snelheid, al is dit soms wel aan te raden.

Aanbieders van de pedelec

Er zijn diverse aanbieders die het niet ontgaan is dat de speed pedelec begint aan opmars. Aanbieders betreffen onder andere Giant, Stromer, Scott en Riese & Müller. De kosten van een pedelec liggen hoger dan de aanschaf van een elektrische fiets. Op deze website is het mogelijk om de pedelecs te vergelijken en om de beste prijs te vinden. Het elektrische fiets vergelijken is hier ook mogelijk.

Regels voor Pedelec

Vanaf begin 2017 is het voor de bestuurders van een pedelec verplicht om een helm te dragen en hebben ze tevens een geel kenteken nodig. Het betreft dan ook vanaf begin 2017 een bromfiets in plaats van een snorfiets. Voor elektrische fietsen is er niet een dergelijke verplichting. Daarnaast dient de bestuurder van een pedelec een WA verzekering af te sluiten. Pedelecs zonder kenteken mogen niet de openbare weg op.

Effecten regelgeving op verkopen speed pedelec

De aanpassingen in de regelgeving hebben in 2018 geleid tot een afname van het aantal verkopen van pedelecs. De daling betrof meer dan 20%, dit terwijl de markt van de elektrische fietsen wel volop in de lift zit.

Elektrische fietsen en speed pedelecs, de markten blijven in beweging. Om tot een goede vergelijking te komen tussen de verschillende aanbieders hebben wij deze website opgezet. Hiermee kun je een elektrische fiets vergelijken of een pedelec vergelijk tussen verschillende aanbieders.

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken