De elektrische vouwfiets: de ultieme combinatie van mobiliteit en functionaliteit

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Erg manoeuvreerbaar, praktisch, dynamisch en zeer modieus: dat zijn de kernmerken van de moderne e-vouwfiets. Maar hoeverre is deze compacte elektrische vouwfiets een goed alternatief voor de gewone fiets?

De laatste jaren wordt het steeds duidelijker, de compact e-bike heeft veel potentie. Waar de elektrische vouwfiets opduikt, eist het gelijk veel belangstelling op. Dit heeft niet alleen te maken met het opvallende compacte frame van de fiets, maar ook vaak het moderne design en de leuke snufjes. Om deze redenen horen wij steeds vaker dat de elektrische vouwfiets waarschijnlijk het nieuwe succesnummer binnen de e-bike branche wordt de komende jaren.

Factoren als verstedelijking en de opkomst van “tiny houses” zal er meer vraag komen naar handige en compacte elektrische fiets oplossingen voor in de stad. Elektrische vouwfietsen met “kleine” 20 inch wielen zijn erg wendbaar, maar ook erg snel en handig op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in een klein schuur, hal of gewoon op de overloop. Door zijn vrij kleine afmetingen neem je hem bijvoorbeeld ook nog eens gemakkelijk de trap op en af.

elektrishe vouwfiets

Om deze redenen heeft de elektrische vouwfiets de bijnaam “kapstokfiets” gekregen. Dit is dan ook de plek waar de vouwfiets menigmaal zal worden gestald. Hoewel je bij vele vouwbare fietsen het stuur met een speedlifter dwars moeten plaatsen. Kun je bij elektrische fietsen vaak ook de pedalen inklappen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de fiets eenvoudig de kofferbak van de auto of bus in. Maar ook op vakantie blijkt de elektrische e-bike uiterst handig in het gebruik. Door zijn vrij kleine afmetingen is de fiets makkelijk op een fietsdrager of zelfs in de caravan of camper te positioneren.

Voor de fijnere fiets eigenschappen hoef je het niet te laten. Een elektrische vouwfiets rijdt in veel gevallen net zo fijn als een gewone elektrische. De fiets behoudt tijdens het fietsen zijn stijfheid, ook op hogere snelheden. De fietsen zijn snel in hoogte instelbaar waardoor je ook met berijders prima op weg kan. Omdat je lager bij de grond zit is de e-vouwfiets ook nog eens veiliger ten aanzien van vallen en veel wendbaarder. De stuureigenschappen zijn echter wel iets onrustiger dan bij een gewone elektrische fiets. Dit is echter voor de meeste mensen geen probleem meer na een paar ritjes.

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken