Elektrische studentenfietsen

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Elektrische fietsen: Niet alleen voor oudere mensen!

Veel mensen associëren elektrische fietsen met oudere mensen en niet met jongeren; waarom is dat eigenlijk? Ouderen zijn vaak minder mobiel, het lopen gaat moeilijker en het fietsen ook. Om dit euvel te verhelpen kiezen ze voor een elektrische fiets. Jongeren zien we dit nog niet veel doen (jongeren zijn nog mobieler) een elektrische studentenfiets kan echter voor de jongere ook veel voordelen opleveren.

 

elektrische studentenfiets

 

Niet gezond?

Elektrisch fietsen is niet zo gezond voor de jongeren als een gewone fiets, echter is het fietsen met trapondersteuning altijd nog beter dan met de bus of met de scooter. Veel jongeren worden nu naar school gebracht met de auto of kiezen voor een makkelijk vervoersmiddel. Dit is zeker het geval als je school op een afstand van 10 of meer kilometer van je huis staat. Bij een elektrisch fiets ga je zelf nog meetrappen, en kom je met redelijk veel gemak toch nog op de plaats van bestemming aan zonder dat je erg moe bent. Het fietsen met trapondersteuning is dan ook een uitkomst voor jongeren die niet volledig bezweet op school willen komen maar wel beweging willen hebben.

 

Is een elektrische fiets duur?

Een elektrische fiets is inderdaad niet zo goedkoop. Maar we gaan terug eens kijken naar die autoritten van en naar de school. Reken daarvoor eens je benzinekosten uit, en je komt wel gauw uit op de prijs van een elektrische fiets. Er zijn natuurlijk ook genoeg tweedehands elektrische fietsen te koop. Op die manier kan je al eens testen of het wel iets voor jou is. Zie je het na een tijd nog niet echt zitten, dan kan je altijd weer overstappen naar je gewone fiets én de autoritjes. Op die manier heb je dan toch niet veel geld verloren.

 

Is de maatschappij er al klaar voor de elektrische studentenfiets?

Scholen of jeugdbewegingen zouden deze trends kunnen aanmoedigen. Scholen kunnen bijvoorbeeld oplaadpunten plaatsen of voorlichting geven. Overheden kunnen subsidies of kortingen geven bij de aankoop van een elektrische fiets voor een jongere. Ontwerpers van fietsen kunnen de saaie elektrische fietsen een hippere look geven: leuke kleurtjes, leuke snufjes, en zo verder. 

Scholieren en elektrische fietsen gaan zeker samen!

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken