Een elektrische fiets kopen? Let met name hier op.

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

Meer en meer mensen wagen zich aan de e-bike en het kan zomaar zijn dat het ook bij u is gaan kriebelen. Doe vooraf echter zoveel mogelijk onderzoek een laat je niet verleiden om abrupt een fietswinkel te bezoeken en een e-fiets aan te schaffen. Een elektrische fiets kopen is op veel manieren hetzelfde als het kopen van een nieuwe auto. Doe vooraf eerst onderzoek, voordat je tot een beslissing komt. Let met name hierop als je van plan bent een e-bike te gaan kopen online.

 

Wat is het doel van je nieuwe e-bike?

Denk vooraf goed na wat je precies van plan bent met je elektrische fiets. Er zijn namelijk veel verschillende soorten e-bikes, die ieder voor verschillende soorten activiteiten zijn ontwikkeld en geproduceerd. Ga je de elektrische fiets voornamelijk gebruiken om voor praktische zaken? Of juist om actief jezelf rond te bewegen? De kinderen in de bakfiets naar school te brengen? Of om gewoon om af en toe leuke fietstochtjes te maken door de natuur? Als je precies weet wat het doel van de fiets is, kun je veel beter en sneller door het totale aanbod van e-fietsen heen ziften.

 

Wat voor elektrische fietsmotor heb je nodig?

Momenteel heb je in principe voornamelijk te maken met twee types elektrische fiets motoren: de naaf en mid drive. De naafmotor wordt voornamelijk in één van de fietswielen verwerkt en komt het meest voor. Het voordeel van een naafmotor is dat ze over het algemeen erg stil zijn, maar zijn niet zo geweldig als je bijvoorbeeld veel door heuvelachtig omgevingen moet. Mid drive motoren zitten gepositioneerd aan de onderkant van het frame en maken aardig wat geluid tijdens het fietsen. Hoe luid geluid de motor produceert is afhankelijke van de fiets soort, leeftijd en het merk. Een fiets met een mid-drive elektrische motor zijn veel krachtiger, langdurig bruikbaar en zijn heel goed om in heuvelachtige landschappen zoals bijvoorbeeld in België & Frankrijk te fietsen.

elektrische fiets kopen

Accu

De kwaliteit van de accu in een elektrische fiets is een ander belangrijk aspect om goed op te letten. Let er bijvoorbeeld op van welk merk de batterij is en de specificaties en reviews daarvan. Accu’s van Sony, Panasonic en HP staan erom bekend goede batterijen te leveren die lang mee gaan. Let bij het uitkiezen op de accuduur, oplaadtijd en het gewicht daarvan. In sommige gevallen is het aan te raden een reserve batterij aan te schaffen.

 

Oplaadtijd & rijbereik elektrische fietstypes

Kijk vooraf goed op het rijbereik past bij jou e-fiets gebruikerspatroon. Hoe lang en ver wil je dat je met een volle batterij op pad. Als je graag lange afstanden aflegt over ruig terrein raden wij aan te gaan voor een e-fiets met een groot rijbereik. Anders zul je in veel gevallen nog grotendeels op eigen kracht moeten fietsen. Zoals hierboven al gezegd, kun je bij sommige fietsen de batterij makkelijk en snel verwisselen en pad kunnen gaan met een extra batterij in de fietstas of rugzak.

 

Ervaar voordat elektrische fiets kopen

Specificaties lijken op papier heel weet, maar als je wil weten welke fiets echt het beste bij jou past zul je moeten gaan voor een ritje. Zo gaat het meestal ook bij een auto voordat je overgaat tot aankoop. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een fietsenwinkel, test de fiets van een bekende of leen ergens voor een tijdje een elektrische fiets. Tijdens het rijden ervaar je alles net wat anders, kijk hierbij niet alleen naar hoe comfortabel het zadel zit, dit kun altijd vervangen. Andere dingen zoals het stuur, het schakelen en gebruiksgemak zijn belangrijk. Een e-bike is daarbij nog best een grote investering en het zou natuurlijk jammer een e-fiets te kopen dat niet 100% met jou koppelt. Begin met elektrische fietsen prijsvergelijken!

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken