De elektrische fietsenmarkt blijft stijgen!

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0
Aanbiedingen score0
Aanbiedingen score0

De elektrische fietsenmarkt zit in de lift, dit wordt vooral aangejaagd door de gestegen verkopen van elektrische fietsen. Het jaar 2018 was het eerste jaar dat het aantal verkopen van elektrische fietsen hoger was dan het aantal verkopen van traditionele fietsen (zonder trapondersteuning).

Volgens de Bovag en Rai Vereniging is elektrisch fietsen: “Het nieuwe normaal”. Voor een ieder is er tegenwoordig een E-bike te vinden die voldoet aan specifieke wensen. Zo heb je stadsfietsen, bakfietsen, lage instap– en vouwfietsen. Voor iedereen met een specifieke wens is er wel een elektrische fiets te vinden. Het vinden van de juiste prijs in het oerwoud van aanbieders is een ander verhaal. Tegenwoordig zijn er elektrische fiets vergelijkers die een online hulpmiddel vormen ten behoeve van het zoeken naar de juiste aanbieder.

Het gemiddelde bedrag dat men besteedt aan elektrische fietsen ligt rond de 2000 euro. Er zijn elektrische fietsen te krijgen onder de 1000 euro maar ook boven de 4000 euro. Veelal heb je bij de “dure” elektrische fietsen te maken met een pedelec. Deze pedelecs worden minder veel verkocht dan de reguliere elektrische fiets. Ze behalen wel een veel hogere snelheid (45KM per uur).

Van het aantal verkochte fietsen was in 2010 ongeveer 15% een elektrische fiets, dit is in de jaren tot en met 2018 fors toegenomen en komt inmiddels uit op 40%. We kunnen dan ook concluderen dat er langzaam een verschuiving aan het plaatsvinden is in de fietsenmarkt.

In 2018 zijn er ruim 400.000 elektrische fietsen verkocht. Dit aandeel is onderstaand in absolute zin weergegeven. De daling in het aantal verkochte fietsen en de stijging van de omzet geven een indicatie dat de gemiddelde uitgave per fiets is gestegen.

Tevens is er een sprake van stijgende verkopen via internet. Hierin zijn diverse partijen actief die vanuit voorraad kunnen leveren. Het vergelijken van elektrische fietsen biedt een uitkomst voor hen die op zoek zijn naar de beste deal. Platforms die elektrische fietsen vergelijken zijn mondjesmaat beschikbaar. Desalniettemin zijn er ontwikkelingen die de fietsenmarkt transparanter maken en helpen bij het zoeken van de beste elektrische fiets tegen de beste prijs. De elektrische fietsen markt zal ons de komende jaren blijven verbazen.

Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken